Чи дійсно для очей потрібен окремий крем (або це маркетинговий прийом)

Спойлер: область навколо очей дійсно старіє швидше, ніж решта шкіри обличчя.
06.09.2023
Ми часто чуємо від скинфлюенсерів загальноприйняту думку, що крем для очей - це застарілий елемент, нав'язаний нам косметичним ринком. Чи є це правдою? І чи не потребує тонка шкіра обличчя окремої догляду?
блог 13 04
Шкіра навколо очей дійсно набагато тонша, ніж на обличчі. Саме тому вона швидше висихає і ще більше стає тоншою (просвічуючи судини і круговий м'яз глаза). Так появляються мімічні зморшки, зайвий шар шкіри в цій області, а отже, обвислість.

Саме тому доглядати за шкірою навколо очей дійсно потрібно і важливо. Однак ваші звичні засоби для обличчя не підходять для цієї зони з двох причин:

1. Інгредієнти звичайного крему мають занадто великі і важкі молекули для такої тонкої шкіри. Вони не зможуть проникнути на необхідну глибину і діяти належним чином. Часто вони утворюють жирну плівку на поверхні, що може призвести до неприємних відчуттів, навіть до появи дискомфорту в очах.

2. Засоби з дуже активними компонентами (особливо кислоти або скрабуючі частинки) занадто агресивні для тонкої шкіри та можуть її пошкодити. Це може призвести до сухості, почервоніння, лущення і погіршення зморшок на ніжних ділянках шкіри навколо очей.
маска для глаз
Підтягуюча маска для шкіри навколо очей з пептидом SNAP-8
медленое старение для век
РОЗГЛАЖУВАЛЬНИЙ крем для шкіри навколо очей КРОК 2 "SOFT FOCUS"
Таким чином, ми приходимо до висновку, що креми та інші засоби для очей - це не маркетинг, а реальна необхідність.

Вони створюються з урахуванням особливостей тонкої і ніжної шкіри навколо очей. Вони можуть містити навіть потужний ретинол, але в правильній і безпечній формі. До речі, ці ж засоби можна використовувати для шиї, оскільки там шкіра також тонша, ніж на обличчі.

Як вибрати підходящий склад крему для очей? 
Орієнтуйтеся на проблему.
  • Найпоширенішим запитом є набряклість та темні кола під очима. У цьому випадку в складі варто шукати азіатський центеллу або кофеїн, які відповідають за дренаж та зміцнення стінок судин.
  • Зморшки, стрункість та обвислість шкіри можна запобігти та виправити за допомогою ретинолу (вітаміну А). Проте з ним потрібно бути дуже обережним і використовувати лише за призначенням косметолога, інакше можна шкодити шкірі. 
  • При фотопошкодженні (коли на шкірі є багато пігмента), видимих судинах і перших зморшках корисний вітамін С. 
  • Цераміди, сквалан, гіалуронова кислота - це засоби для інтенсивного зволоження шкіри та відновлення захисного шару.

Пам'ятайте, що захист від ультрафіолетових променів (SPF) також важливий для вік, а активне сонце небезпечне для самого зору. Тому влітку краще використовувати денний крем для очей з фактором захисту від сонця, не забуваючи про темні окуляри, які захищають як зір, так і чутливу шкіру навколо очей.