Розширені пори - як від них позбутися і підібрати догляд за шкірою 
з розширеними порами?

28.06.2023
Розширені пори - звідки вони беруться?

Пори є природним елементом шкіри, який дозволяє їй нормально функціонувати. Це кінці волосяних фолікулів, де розташовані отвори наших сальних залоз. Дуже часто для жирної шкіри характерні розширені пори і схильність до перепродукції шкірного жиру, блиск шкіри, поява прищів і вугрів, тоді як у людей з нормальною або сухою шкірою пори практично непомітні.
Під час полового дозрівання пори на лобі, щоках або носі можуть бути розширені, на жаль, у деяких ситуаціях вони не нормалізуються і розширені пори закріплюються.

Які фактори сприяють розширенню пор?

Один з основних факторів - це генетика. Деякі люди мають вроджену гіперактивність сальних залоз, через що шкірний жир разом із мертвими клітинами забиває залози і розсуває їх. Вони з'являються переважно в Т-зоні, тобто на підборідді, носі і лобі, оскільки активність сальних залоз тут найвища. Буває і так, що з часом шкіра повертається до балансу, і у нас залишається небажаний сувенір від проблем зі шкірою.

Поширеною причиною їх більшої помітності є неправильний догляд за шкірою. Причина - використання занадто густої косметики, жирної косметики, яка забиває пори, а також неправильне очищення шкіри. На нього також впливають продукти, які ми занадто інтенсивно використовуємо з матуючими препаратами або на основі висушуючих інгредієнтів.

Найпоширеніша помилка, яку ми робимо - це недостатньо ретельне зняття макіяжу. Найгірше, що ми можемо зробити, - це залишити макіяж на обличчі на ніч. Незнятий макіяж створює середовище для життя бактерій, які негативно впливають на стан нашої шкіри, через що на обличчі з'являються плями, розширені пори і вугри. Мертві епітеліальні клітини не можуть відлущуватися від поверхні шкіри, навпаки, вони злипаються одна з одною, що забиває відсіки канальців. Це призводить до їх розширення з накопиченням шкірного жиру всередині. У результаті відбувається прогресуюче розширення пор і утворення вугревих висипань.

Яким має бути правильний догляд за шкірою з розширеними порами?

Ретельне очищення обличчя - найважливіший етап догляду за шкірою з помітно розширеними порами!
3109870414922723762724776282642761608760025n
Гель для вмивання зволожуючий з гіалуроновою кислотою / 300 мл


М'який гель для вмивання з особливо делікатною формулою. Ретельно очищає шкіру, видаляючи всі забруднення. Завдяки наявності гіалуронової кислоти чудово покращує рівень зволоженості. Д-пантенол, а також екстракти алое вера і лакриці мають заспокійливу дію, надають шкірі сяючий і здоровий вигляд.

Використання правильно підібраної косметики відновить гідроліпідний бар'єр і зменшить перевироблення шкірного жиру. Важливо додати до ранкового і вечірнього догляду косметику, яка не буде висушувати і подразнювати шкіру. Неправильно підібрана косметика спричинить сухість шкіри, що призведе до ефекту, протилежного до того, що бажалося досягти. Чому це відбувається? Суха шкіра, щоб "змастити", виробляє подвійну дозу шкірного жиру, що спричиняє збільшену вироблення шкірного жиру і розширення сальних залоз.
То що додати? Впровадження засобів глибокого очищення, таких як маски або гелі, стане хітом.
детокс маска
Для прихильників класичної формули - ДЕТОКСИКУЮЧА ГЕЛЕВА МАСКА З ВУГІЛЛЯМ БАМБУКУ І ЙОНІЗОВАНИМ СРІБЛОМ. Легка консистенція поєднує в собі склади ретельно відібраних та ефективних детоксичних інгредієнтів. Для вечірнього догляду рівномірно нанесіть шар маски на очищену шкіру обличчя, шиї та декольте, уникаючи області навколо очей і рота. Залиште на 10-15 хвилин, потім змийте теплою водою.

Вам не потрібно турбуватися про те, що після використання гелю або маски з водоростей ваша шкіра стане сухою. Склад цих продуктів складений таким чином, що косметика не викликає подразнення, не пересушує, але в той же час ефективно позбавляє від залишків макіяжу та готує шкіру до подальших етапів догляду.

Маски слід використовувати 1-2 рази на тиждень або за необхідності шкіри. Щоб уникнути відчуття стягнутості шкіри, варто ввести в догляд за шкірою зволожуючу косметику, про яку ми поговоримо нижче.
Тепер настав час для чогось, що ми можемо використовувати навіть два рази на день!
Гималай бустер
Після очищення обличчя настав час його тонізувати. Правильне підтримання рН шкіри є ключовим елементом в догляді за шкірою. Завдяки використанню тоніків і тонізуючих спреїв ми готуємо шкіру до подальших етапів догляду, а також активні інгредієнти швидше проникають у шкіру. 


HIMALAYAN BOOSTER тут буде ідеальним. Надзвичайно чиста вода з Гімалаїв, багата мінералами, забезпечує тривале зволоження, а втомлена шкіра відновлює свою спокійність та сяйво молодості. Екстракт ашваганди усуває сліди втоми, а високий вміст конопляного масла оптимально живить епідерміс і ефективно захищає його від пересихання.
Не забудьте нанести сильно зволожуючий крем.
арбуз
Зволожуючий крем з арбузом і гіалуроновою кислотою Apis Watermelon Refreshment 100 мл

Цей крем чудово вбирається в шкіру та містить в собі багато екстракту арбуза, дині і гіалуронової кислоти. Він надає миттєве та тривале зволоження, зберігаючи воду в епідермісі. Крем збагачений маслом з кісточок арбуза, яке тонізує, зміцнює і сповільнює процеси старіння шкіри. 

Він робить шкіру насиченою киснем, оксамитовою, гладенькою, свіжою та сяючою.
  • Масло кісточок арбуза - регенерує і зволожує шкіру, не залишаючи жирного шару, запобігає надмірній втраті вологи та підтримує правильний рівень зволоженості шкіри.
  • Біопропандіол - поліпшує зволоження шкіри та волосся.
  • Масло ши - живить, регенерує та захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання.
  • Вітамін Е - захищає від вільних радикалів, регенерує шкіру.
  • Аскорбінова кислота - знімає ороговілі клітини, освітлює шкіру, стимулює синтез колагену та еластину, нейтралізує вільні радикали.
  • Екстракт дині - сильно зволожує, живить та тонізує, робить шкіру м'якою та гладенькою.
  • Гіалуронова кислота - інтенсивно зволожує.